miercuri, 10 februarie 2010

Cate specii de stejar exista

Flori unisexuate-monoice, cele femele lung-penduculate, dispuse câte 3-in ciorchine. Stejarul (Quercus robur) este un arbore din zona temperată, înalt, cu ramuri. Stejarul Ingeruluiu este unul dintre cei mai batrani copaci, ce creste la est de Mississippi, are o inaltime de de m, masoara m in diametru .

Specie de climat variat avand cerinte ridicate fata de caldura in timpul verii. Exista 1de specii de fluturi de noapte mai mari, dintre care multi si-au primit numele dupa acest copac. Referat Stejarul(Quercus robur) - stejarul brumariu, pufos, rosu.


Specie de climat variat ; cerinte ridicate fata de caldura in timpul verii ; rezistent.

Padurea de stejar cuprinde si specii de gorun,carpen,frasin,ulm,ferigi. Stejarul brumăriu: specie sau unitate intraspecifică a stejarului pedunculat.


Florei Europaea (Schwarz, 1993), există şi. Quercus robur) este o specie rezistenta la ger si seceta;. Fructul de stejar este o ghinda (achena), stau grupate cate 2-fructe, . Tendinţa fiecărui organism, a fiecărei perechi, este de a lăsa cât mai mulţi. Specia poate exista timp nedefinit, păstrându-şi caracteristicile . Pe lîngă habitatul prioritar mai există porțiuni de pădure de fag și carpen,.


Stejarul este apreciat in silvicultura, dar si de apicultori, fiind o specie melifera.

Există numeroase variante, dintre care cel mai popular este cel din Spania. Nu multă lume știe că trufa e și o specie de cultură, răspândită îndeosebi în. Pe urmă, din stejar există și partea finală, lemnul, care la un hectar se . Cernavodă și din câte știu… și la “Casa Poporului”. Astfel de ciuperci apar in padurile de bra fag si stejar. Exista foarte multe moduri de preparare a ciupercilor.


O planta creste cu centimetri pe zi, insa exista si specii de bambus cu o. Unui stejar, de exemplu, ii ia 1de ani sa ajunga la maturitate. La nivelul unui etaj bioclimatic predomină o anumită specie de plante sau anumite formaţii vegetale.


Astfel, există numeroase diferenţieri influenţate de clima locală, de.