marți, 6 octombrie 2015

Monede sau monezi

Pluralul corect de la moneda, definitie CORECTA si exemple de alternante. Nu există (deocamdată) în limba română pluralul monezi. Le ştiam de bune pe amîndouă, dar m-am dus la .

Definiții, sinonime, conjugări, declinări, paradigme pentru monedă din. A bate (sau a tăia, a face) monedă = a emite bani de metal. Multe persoane folosesc ambele forme de plural, însă doar una este corectă din punct de vedere gramatical.


Se pare că monezi este o formă acceptată de DEX sau cel puțin asta am reușit să aflu.

Alea care te fac să te întrebi „nu cumva o fi monede? Ban de metal (rar de hârtie) care are sau a avut curs legal pe teritoriul unui stat; p. Acum poate greşesc si ambele variante (monezi şi monede ar fi forma acceptata) dar DOOM-ul din 20pe care-l am langa mine tipa in .

DEX-ul acceptă ambele variante, în DOOM există doar monede. După părerea mea pluralul cuvântului monedă este monede dar și monezi.


Să vorbim și să scriem corect românește: monede, monezi. O monedă (plural recomandat: monede nu monezi) este în general un lingou de.


Monedele sunt garantate de către emitent prin ștanțarea sau imprimarea . Această listă de monede după țară cuprinde toate cele 1monede naționale actuale, după țară. Include toate monedele țărilor independente, parțial . Spre deosebire de toate celelalte tari, monedele din Romania le colectionez dupa.


Definitie dictionar roman Web DEX online pentru monedă - MONÉDĂ,. Definitie monedă - afla ce inseamna monedă si toate sensurile acestui cuvant din dictionarul explicativ al limbii. Conform DEX, pluralul este MONEDE, nu monezi, cum vad des pe okazii,.


Sau putem polemiza, in cazul in care credeti ca forma monezi este . Forma monezi, deşi neinclusă în dicţionare, ocupă cam 30- din rezultatele furnizate de pentru căutările după cuvintele cheie monede respectiv . Cumpar Monede Vechi Poti o poza si verso? Bine am foarte multi bani vechi bacnote si monezi romanesti si straini, vechi si .