marți, 25 noiembrie 2014

Zambile ingrijire

Zambile sunt flori cu bulbi care infloresc primavara, au frunze lungi, înguste, care sunt pliate longitudinal. Zambilele sunt flori extrem de parfumate si . Motivul pentru care au aparut zambilele inflorite in ghivecele acelea scunde este unul.

Tags: ingrijirea plantelorzambilaplante care infloresc . Au fost aduse initial in Olanda de unde s-au raspandit in toata Europa; de aici le vine . Plantarea bulbilor pentru florile de primavara este una dintre cele mai importante lucrari de toamna in gradina. Zambilele sunt, probabil, cele mai elegante şi impresionante flori dintre toate plantele floricole cu bulbi.

Ca să avem zambile, lalele sau narcise înflorite în ghiveci, avem nevoie de bulbii acestora și de un spațiu. Bulbii de zambile se planteaza toamna, cu sase saptamani inainte de perioada in care ingheata pamantul, intr-un loc insorit, cu pamant . Zambilele se cultiva de mult timp in recipiente pline cu apa.


Nu au nevoie de ingrijire speciala si rezista de la an la an cu foarte putine interventii. Zambilele sunt plante bulboase extrem de apreciate si foarte cultivate pentru incantatoarele lor flori parfumate care infloresc primavara si au minunate culori .