marți, 18 noiembrie 2014

Ceai din frunze verzi de gutui

Este un ceai mai puţin obişnuit, dar asta nu-l face mai puţin eficient decât alte remedii naturale atunci . Așadar, nu ezitați să luați frunze de gutui, care lăsate la uscat fac un ceai excelent pentru diverse afecțiuni. Afla ce beneficii iti poate aduce ceaiul de frunze de gutui!

Uite de ce trebuie sa tii cont in prepararea lui! Remediu pentru aceste probleme este ceaiul din frunze de gutui, care are efect sedativ. Frunzele uscate de gutui pot fi folosite la ceai.


Ceaiul din frunze uscate este adjuvant în caz de insuficienţă cardiacă şi în bolile de ficat.

Gutui frunze (Cydonia Oblonga) Infuzia de frunze (g la un litru) calmeaza tusa convulsiva. Cele mai bune frunze de gutui pentru ceai sunt cele recoltate la prima tinerețe, adică cele de prin luna. Pentru ceai de frunze de gutui se recoltează frunzele sănătoase, neafectate de boli și neinfestate de dăunători. Fructele sale, gutuile, precum şi frunzele şi seminţele acestora, sunt folosite în gastronomie şi în medicina populară.


Frunzele de cireş fierte timp de minute dau un ceai bun în boli renale şi. Frunzele de gutui sub formă de infuzie, una sau două linguriţe la o . In medicina populata, se prepara din gutui si cataplasme, ceaiuri, tincturi fiind extrem de eficace in tratarea unor boli si chiar in.


Frunzele au si ele intrebuintare terapeutica, sub forma de ceai, ca astringent in tratarea diareei.