vineri, 28 noiembrie 2014

Energia electrica unitate de masura

Cea mai generală definiție, prezintă energia ca măsură a mișcării materiei. Unitatea și legătura formelor de mișcare a materiei, capacitatea lor de.


C) - unitate de măsură sarcinii electrice. Ca şi în alte cazuri, unitatea de măsura pentru energie este denumită dupa numele.


Unitatea de măsură pentru energie, standardizată la nivel internaţional este Joule. Energia electrică(W) degajată sub formă de căldură de aparatul electric este egală cu lucrul mecanic efectuat pentru transportulU ⋅ q L= sarcinii electrice .

Unitatea de măsură în SI, este Voltul (V), care este tensiunea electrică determinată de. Puterea electrică este energia primită sau cedată de un sistem electric, . Unitatea de masura pentru putere este wattul: notat cu W= VּA. Unitatea internaţională de măsură a energiei electrice este: Joule.


Unitatea de măsură aenergiei electrice, în Sistemul Internaţional de unităţi, se numeşte Joule, notându-se J, iar unitatea practică de măsură est kilowatul oră . Prezentul Cod de măsurare a energiei electrice, denumit în continuare. Contor martor – contor de energie electrică având rolul de a măsura energia electrică. Contract-cadru de furnizare a energiei electrice – contract reglementat de.


Unitate de măsură pentru energia electrică egală cu 36de jouli. Unitatea de măsură a rezistenţei electrice în S. Unitatea de măsură pentru energia electrică în S. Unitatea de măsură a inducţiei magnetice în S. Bilterm - un program de calcul al energiei termice.


Daca unitatea de masura a energiei in SI este joule rezulta ca 1J=lWs. Daca exprimam puterea electrica in kW si timpul in ore, energia electrica este exprimata .