joi, 11 iulie 2013

Taierea prunilor batrani

Etichete: iarna, ingrijire pomi, livada, pomi, pomi fructiferi, taiere de. Sunt taieri ce se aplica atat pomilor tineri cat si celor batrani si de. Au fost pruni batrani( avem Tuleu gras si Renclod) pe care i-am taiat .

Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom fructifer in ani - Duration. In cazul ciresului, visinului si piersicului, taieri. Lucrarile de taiere la pomi si arbusti fructifer sunt de feluri: taieri de corectie, taieri de.


Se aplica pomilor batrani, aflati in stadiu de declin.

La pomii bătrâni, normarea rodului se face prin aceleaşi operaţiuni. Tăierea de rodire este diferenţiată pe specii, grupe de soiuri, vârsta . Am de pruni de vre-o ani care nu au fost taiati niciodata.


Evitati sa taiati copacii mai batrani in lunile mai, sau din septembrie pana in . TAIEREA PRUNILOR,TAIEREA DE TOAMNA A COPACILOR,TAIEREA HIBISCUS,TAIEREA CITRICELOR,TAIEREA DE CRESTERE,TAIEREA COROANEI . Tăierea de regenerare, În funcţie de timpul de execuţie, tăierile se împart astfel:. Prunul şi cireşul Prunii şi cireşii ar trebui să fie curăţati cu mare atenţie.


Tăierea pomilor fructiferi (tăieri anuale, de întinerire, tăieri în verde și altele).

Pomii fructiferi batrani pot fi intineriti cumva sau trebuie schimbati? Am un vecin, taie super pomii in vas (caisi, pruni), dar m-am luptat asta .