miercuri, 31 iulie 2013

Arabia saudita orase

Arabia Saudită (în arabă: السعودية; as-Su'ūdiyyah sau as-Sa'ūdiyyah), oficial,. Principalele orașe din Arabia Saudită sunt: Riad (capitala), Dammam, Jeddah, . Aceasta este o listă a celor mai mari orașe din Arabia Saudită, în funcție de populație.

Arabia Saudită, unul dintre cei mai mari producători de petrol din lume, este. Arabia Saudită construieşte “şase oraşe economice”. Direct Booking va oferta pachete turistice catre Arabia Saudita, la cele mai mici preturi.


La amiază, străzile din centrul oraşului Jeddah sînt pustii, liniştite, aproape goale. Este al doilea oraş ca mărime al Arabiei Saudite, motorul . Orasul Jazan este un port situat pe coasta Marii Rosii a Arabiei Saudite care spre deosebire de de multe alte orase ale lumii are o populatie de . Arabia Saudita este statul cu cea mai mare suprafata din Peninsula Araba si cea.


Capitala statului este Riyadh, printre alte orase importante numarandu-se si . Orase din Arabia Saudita; Tari din Orientul Mijlociu. In afara provinciei Asir, Arabia Saudita are un climat desertic, cu temperaturi extrem de ridicate in timpul . Arabia Saudita isi pastreaza in continuare cultura, traditiile si patrimoniul religios departe de ochii occidentalilor. Orasele insa, sunt centre cosmopolitane .