miercuri, 8 februarie 2012

Mana vitei de vie

Vița de vie (Vitis vinifera L.) este o specie de plante din genul Vitis, familia. Seva viței de vie a fost folosită de vindecătorii tradiționali europeni pentru . Pagini similareBoala este originară din America de Nor unde a fost observată încă din anul 18de către L.

Datorită schimburilor comerciale, mana a fost . MANA VITEI DE VIE (Plasmopara viticola) este una dintre cele mai periculoase boli ale vitei de vie. MANA VITEI DE VIE - Boala este produsa de o ciuperca, Plasmopara viticola.


Ea ataca toate organele verzi ale plantei: frunze, lastari, inflorescente,.

Mana vitei de vie (Plasmopara viticola): Simptome, Masuri de protectie, Tratamente cu fungicide, POZE. La noi in tara, mana a fost observata in anul 18in podgoriile Buzaului dar, dupa. Atacul de mana se manifesta pe toate organele aeriene ale vitei de vie: . Mana vitei de vie (Plasmopara viticola) si fainarea la vita de vie (Uncinnula necator) sunt unele dintre cele mai periculoase boli ale vitei de vie . Pagini similaretrateazã pentru prima datã contra bolilor (în deosebi, mana vitei de vie si oidiumul).


Pentru aceasta de obicei se utilizeazã zeama bordolezã de si solutia de . Mana viței de vie –Plasmopara viticola– este una dintre cele mai păgubitoare boli pentru cultura vitei de vie.