marți, 21 februarie 2012

Diacritice in php

Orice vorbitor de limba română care nu este analfabet este de acord că limba română se scrie cu semne specifice, numite diacritice. Va salut, din nou ;DAm o baza de date (mysql) cu text cu diacritice (utf8).


Php, mysql, diacriticepostăriSept 2012Problema script inlocuire diacriticepostăriAug 2008Diacritice în PHPpostăriMar 2008Mai multe rezultate de la forum.

Afisare caractere cu diacritice din baza de date - Forum - MarPlo. Afisare caractere cu diacritice din baza de date.


Inlocuire diacritice cu functia preg_replaceNov 2014Afisare diacritice din baza de dateNov 2014Problema diacritice in Script Inregistrare si Autentificare. Trebuie sa citesc si ulterior sa afisez in php. Daca dau view pe ftp, fisierele imi apar corect, cu diacritice. Mi-a venit ideea măreaţă să modific unul din site-urile la care lucrez şi să îî adaug diacritice.


Site-ul este realizat folosind PHP+MySQL, iar cu . UTF-in paginile web (diacritice, caractere speciale, suport multilingv). In loc de tagul meta pentru definirea setului de caractere, in PHP . MyAdmin, de exemplu, care este un script PHP ce este o interfaţă cu serverul de . Nu pot sa rezolv urmatoarea situatie:Afisarea diacriticelor dintr-o baza de date Access.


Conectarea la baza de date se face DSN-less dar aceeasi . Faci un dump al bazei de date, salvezi fișierul pe server, lângă fișierul respectiv pui un fix.