miercuri, 4 august 2010

Cand se planteaza bulbii de zambile in ghiveci

Primăvara poate veni când vrem noi, dacă învățăm cum să. Ca să avem zambile, lalele sau narcise înflorite în ghiveci, avem nevoie de bulbii.


Bulbii de zambile, brândușe, narcise și lalele îi găsiți toamna și iarna.

Simfonia Lalelelor, la Piteşti: Câte o lalea plantată pentru fiecare cetăţean al oraşului. Motivul pentru care au aparut zambilele inflorite in ghivecele acelea scunde este unul. Unde mai pui ca bulbul se poate planta in toamna, iar primavara.


Bulbii proaspat plantati in gradina au nevoie de apa dar nu cand e ger.

A face cadou zambile in ghiveci devine o moda, datorita faptului ca florile tin mult mai . Bulbii de la zambilele pentru ghiveci se depozitează într-un loc întunecat,. Zambile sunt flori cu bulbi care infloresc primavara,cu frunze lungi, înguste, care. DE aceea noi cumpărăm numai bulbi cu circumferința de 19+ ( mai mari de cm). In general, ghivecele sunt scoase de sub pamant cu saptamani. Plantarea bulbilor pentru florile de primavara este una dintre cele mai.


Atunci cand extragi bulbii din pamant, este bine sa ii separi pe . Operaţia poartă numele de „forţare a bulbilor” şi constă în inducerea înfloririi. Plantăm bulbii în ghivece de dimensiuni dorite, cu condiţia să rămână o.

Dar ce facem cu bulbii, după trecerea înfloririi? Când și cum tăiem (curățăm) trandafirii urcători . Plantarea bulbilor se face de regula toamna (septembrie-octombrie), pentru a oferi.


Zambile cultivate in ghiveci, pentru o inflorire timpurie.