joi, 26 august 2010

Flori de primavara de gradina

Zambilele, flori de primavara prin excelenta. Zambilele sunt plante bulboase foarte apreciate din familia Liliaceae. Desi nu provin din Olanda, ci din Turcia, sunt .

Florile sunt o bucurie, indiferent de anotimp. Daca ai o gradina, inseamna ca le poti admira din primavara pana in toamna, in functie de specie.


Crăițele adoră soarele și pământul bine drenat și se înțeleg bine cu alte flori, alături de care le poți planta. Daliile se dezvoltă puternic pe timpul primăverii și verii pentru a izbucni toamna într-o paletă de culori superbe care îți vor împodobi grădina.

O grădină plină cu flori de primăvară se plantează și se din timp. Chiar dacă e urât afară, efortul depus acum va fi răsplătit la primăvară cu o . Florile de primăvară – lalelele, ghioceii, zambilele, crocușii (șofranul), narcisele – au un farmec inconfundabil. Sunt niste flori indispensabile unei gradini de la tara. O gradina de flori este o adevarata incantare pentru simturi, iar parfumul imbatator.


Primavara este anotimpul in care gradina ta de flori isi va arata cu adevarat fata superba. Pentru a avea un intreg spectacol coloristic care sa .