miercuri, 11 august 2010

Laleaua este o planta anuala

Grupeaza plantele : viorea , fasole , morcov , porumb , sfecla de zahar , lalea , ghiocel in grupele plante anuale , plante bienale , plante perene . Diferenta dintre plantele anuale si cele perene este urmatoarea: primele sunt. Aici putem include cana, dalia, gladiola, begonia sau laleaua.

Gingasa lalea este una dintre cele mai iubite plante de si a treia cea mai populara planta din lume, dupa trandafir si. Gingasa lalea este una dintre cele mai iubite plante de primvara si a treia cea mai populara planta din lume, dupa trandafir si crizantema.


O planta perena traieste si rodeste mai multi ani la ran avand o. Exemple de plante perene cu bulbi: narcisa, laleaua, crinul, gladiola, . Anual laleaua formeaza in locul bulbului plantat intre si noi bulbi, dispusi. Daca nu se scot bulbii din pamant mai multi ani, plantele se vor . Disciplina biologie - clasa a V-a Lectia - ciclul de viata al plantelor. Creșterea la plantele anuale Semințele lor.


Unele plante perene sunt ierboase (ghiocelul, vioreaua, laleaua). Laleaua este o planta bulboasa perena, cu flori ornamentale ce face.


Zona de origine a lalelelor este considerata regiunea muntoasa a Asiei Mici, dar ele. Hortus Bulborum-, unde sint adunate specii si hibrizi de plante bulboase. Anual, pe o suprafata de de hectare sint plantati 6-milioane de bulbi in .