luni, 30 iunie 2014

Cati lumeni are un watt

Probabil v-ati pus intrebarea care este diferenta. Lumeni, Consum Wati (W) Bec LE Consum Wati (W) Bec Clasic . Un bec de 1W are echivalentul de 13lumeni.

Cel de de W are 9de lumeni, W corespund la 7lumeni, W la 4lumeni şi . Echivalenţa lumeni watt se face cu ajutorul curbei eficienţei luminoase ce exprimă. Pentru determinarea a câţi lumeni reprezintă watt la lungimea de undă λ . Lumen este unitatea de măsură pentru fluxul luminos.

LP ELECTRIC - comversie lumeni (lm) - milicandeli (mcd). Bec incandescent - 220V AC, W, 2lm, -,. Bec incandescent - 220V AC, W, 4lm, -,. Concluzie: la cumpărarea de becuri noi alege lumeni, nu wati.


Nu stiu cati lumeni au neoanele speciale(sera,sun-glo etc.). Puterea exprimata in W este cea consumata de la retea si nu toata se transforma in lumina.


Lumina produsă de un bec se măsoară în lumeni şi este greşit să o apreciem în . Lumenul, fiind unitatea de măsură a intensităţii fluxului luminos,. Altfel spus, candela va produce lumen pe o suprafata de mla o distanta.

Aceasta valoare arata cati lumeni se produc pe un watt de energie consumata. Genereaza caldura – cele peste W genereaza caldura asa ca au aripioare.


De aici si economiile: un bec economic de W furnizeaza aceeasi. Illuminance in lux (lx) to electric power in watts (W) calculator and how to calculate.


Enter the illuminance in lux, luminous efficacy in lumens per watt, surface . Din punct de vedere al luminozitatii produse de un bec : - normal de 1W. Eficienta ridicata – LED-urile actuale pot produce 1lumeni folosind doar watt de curent; Dimensiune redusa; Rezistenta – fata de becurile fluorescente CFL, .