luni, 7 aprilie 2014

Iasomia de apartament

IASOMIE DE CAMERA - STELUTE ALBE PARFUMATE - Jasminum polyanthum se acomodeaza extrem de usor la conditiile de ingrijire din apartamente, . Iasomia - Jasminum - Inmultire, Ingrijire, Intretinere, Fertilizare, Pamant, Lumina, Daunatori, Flori de Apartament, POZE, Horticultura. Exista peste 2de specii de Jasminum (Iasomie), unele cultivandu-se ca plante de apartament, altele ca plante de gradina, cu perioade de .

Este o planta destul de pretentioasa si dificil de crescut si intretinut in apartament. Iasomia de apartament (Stephanotis jasminoides) este o planta tropicala venita tocmai din Madagascar. Iasomia apartine genului Jasminum care cuprinde circa 2de specii de arbusti si.


ETIMOLOGIE: de la stephanos (gr.)=coroana.

Iasomia este un arbust rigi cu un miros citric, cu flori albe care apar la finele primaverii sau inceputul verii.

Florile rezista cca zile, in conditiile in care in apartamentul meu temperatura este de grade Celsius ziua iar noaptea . Una dintre cele mai frumoase şi plăcut mirositoare plante, iasomia de Madagascar sau Stephanotis floribunda dă un aer de eleganţă şi de . Iasomia de Madagascar este o planta cataratoare, cu tulpina lemnoasa si puternica. Iasomia atrage banii și dragostea în casa ta și stimulează visurile profetice.


Cu alte cuvinte, dacă ai iasomie în apartament, vei visa ceea ce . Iasomie de gradina (Philadelphus coronarius) care creste sub forma de tufa arbustiva sau Iasomie de apartament (Jasminum) care e planta . Stephanotis jasminoides) este unica specie cultivata in apartament, este originara din Madagascar. Ideea e ca sunt foarte fericita ca gradina mea de apartament s-a marit.


Iasomia de Madagascar este o floare destul de scumpa, apreciata . Chiar si neinflorita, planta sub numele de floarea de ceara sau iasomia de Madagascar arata bine cu multimea ei de frunze lucioase. Jasminum polyanthum, originara din padurile tropicale si subtropicale ale Africii, este o planta cu flori foarte parfumate.


Am cumparat aceasta planta acum aproximativ un an si jumatate si pana acum nu a inflorit niciodata. Imediat dupa ce am adus-o acasa florile .