miercuri, 16 aprilie 2014

Ceramica de marginea

Atelier de ceramică tradițională de Marginea. Prezintă acest brand artizanal, produse, muzeu, informații de contact. Ceramica de Marginea este deja o marca binecunoscuta in intreaga lume.

In Marginea inceputul olaritului este stabilit de catre istorici in jurul anului 1500. Ceramica de Marginea este o marcă de ceramică tipică pentru comuna Marginea din județul Suceava.


Se caracterizează atât prin culoarea neagră pe care o . Te invităm să le descoperi cea mai variata colectie din ceramică tradițională de Marginea disponibila online, produse in stoc, livrare rapida.

Ceramica neagra de marginea este recunoscuta pe tot globul. Ceramica neagră din comuna suceveană Marginea a ajuns să scrie istorie în spațiul bucovinean de-a lungul a sute de ani, timp în care . Comuna Marginea reprezintă un punct negru pe hartă, plin cu lut, apă și păduri, iar negrul este dat de ceramica unică în Europa – Ceramica neagră de . Cand ajungi in Marginea, pe drumul ce vine dinspre Rădăuți, ești.


Marginea reprezinta inima unui comerț activ datorat ceramicii sale. Vaza ceramica Marginea - Vaza din ceramica neagra, realizata in Bucovina, cu motive florale si ornamente in basorelief. Meşterul olar ne explică modalitatea de prelucrare a ceramicii negre în atelierul de la Marginea, judeţul.


Atelier de olărit -ceramică neagră, Marginea -Suceava. Situata la intersectia drumurilor ce duc la manastirile din Bucovina,ceramica neagra de Marginea este renumita atât în Romania cât si în lume datorita culorii ce .

Marginea, situată la km de orașul Rădăuți, de-a lungul pârâului Sucevița, se află un renumit centru de artă populară . Lut, apă și foc, de ele ai nevoie pentru a face ceramica neagră de Marginea. Suceava, la zece kilometri de Rădăuți, găsim comuna . Ceramica neagră de Marginea este unică în Europa.


Cinci olari din Marginea lucrează lutul în căuşul palmelor şi-l transformă în vase de . Muzeul Etnografic Marginea este amenajat într-o casă veche de peste o sută de ani,. Ceramica neagră de Marginea – moștenire dacică.