vineri, 31 ianuarie 2014

Soiuri de struguri pentru vin roze

Eu spre exemplu am struguri Merlot si Cabernet Sauvignon din care anul acesta am facut vin rosu(amestecul celor soiuri) si am facut vin roze doar din Merlot. Rosé-ul se face din aceleasi soiuri de strugure din care se face si vinul rosu (merlot, pinot noir, cabernet sauvignon). Cele mai bune vinuri roşii se obţin din Feteasca Neagră, Merlot, Băbeasca. Vinul roze, in esenta, la aroma si caracter, este de fapt un vin alb.


Diferenta consta in soiul de struguri - sunt folositi cei negri - si in modul de . Soiul de Vita de vie Chasselas Rose: Descriere, Soi de Masa si Vin roze, Boli, Daunatori, Taiere-Condurece, POZE. Culoarea lor vine dintr-un soi de struguri roşii.

Există o tehnică specială cu ajutorul căreia se transferă din pigmentul strugurilor în vin, pentru a rezulta această . Soiul se remarca prin frumusetea si marimea strugurilor. Din soiul negru de dragasani se obtine un Vin sec aproximativ.


Vinul roze este un tip de vin intermediar, între vinul alb şi vinul. Strugurii, rodul a mii de soiuri de viţă de vie cultivate pe areale întinse, . Combinatiile de gusturi si arome, precum si varietatea soiurilor de vin intimideaza pe. Vinurile de calitate superioara se obtin din soiuri de struguri cu insusiri .