joi, 6 septembrie 2012

Unitate de masura watt

Conform Sistemului Internaţional de unităţi de măsură – SI, watt este unitatea de măsură a puterii sau a fluxului radiant. Volt Amper sau VA este unitatea de măsură pentru puterea aparentă. VA sau în W (watt) este sursa multor erori .

Unitate de măsură a puterii egală cu puterea care corespunde schimbului de energie sau lucrului mecanic de un joule într-o secundă. Ca şi în alte cazuri, unitatea de măsura pentru energie este denumită dupa numele.


Un Watt este o cantitate mică de putere şi de aceea se utilizează de obicei . Unitate de măsură a puterii, egală cu puterea care corespunde schimbului de energie sau lucrului mecanic de un joule . Watt, (fie-i numele pomenit!) a introdus unitatea de măsură denumită Cal Putere, pentru că voia el a compara puterile maşinilor timpului - el . Unitățile de măsură au fost alese convenabil, . Conversia unităților de măsură de Putere . Fizica mea este cam ruginita, dar, deoarece ai postat la electronica, Watt-ul este unitatea de masura pt. Watt-ul este unitatea de masura pentru putere(in cazul nostru electrica).


Astfel becul are nevoie ca cineva sa-i dea 100W ca sa poata functiona . Puterea in Sistemul international de unitati (SI) se masoara în watti (W). Alta unitate de masura a puterii mecanice este calul-putere,care este egal cu 7W.

Denumită astfel în cinstea lui James Prescott Joule (18- 1889). Conversia unităților de măsură de Energie. Tonă Echivalent Petrol toe, Tonne of oil equivalent. Unitate de măsură a puterii egală cu puterea care corespunde schimbului de energie sau lucrului mecanic de un joule . Care este unitatea de măsură a SI pentru forţă, cum se defineşte în funcţie de unităţile de bază şi ce multiplu.


Unitati de masura folosite in legatura cu PV: Ampere = A = unitatea de. Watt = W = unitatea de masura pentru putere (P) sau flux energetic = putere electrica.


Termenul de „cal putere” a fost inventat de James Watt in anul 17in timp.