marți, 18 septembrie 2012

Cai salbatici letea

Turul Deltei Dunarii pe bicicleta - Expeditia Buhaiul de balta 2011. Povestea cailor salbatici de la Letea - Duration: 7:50. Letea, din Delta Dunării, trăiesc în jur de 20de cai sălbăticiți.

Europa în care se mai găsesc cai sălbatici. Abia așteptam să vedem caii sălbatici în mediul lor natural. Delta Dunării, mai precis în Pădurea Letea, trăiesc, în momentul de faţă, aproximativ 2. Aceştia sunt ultimii din Europa şi reprezintă o .

A fost încheiat proiectul „Conservarea Pădurii Letea“, în cadrul căruia a fost împrejmuită pădurea, punându-se punct controverselor în legătură . Caii din Pădurea Letea - arie strict protejată din Rezervația. Există ascuns în Delta Dunării un loc pe care măcar o dată în viaţă merită să îl vadă orcine. Letea, satul unde viaţa se împarte extrem între . Pădurea Letea este o arie protejată de interes național ce corespunde.


Aceștia au fost subiectul filmului documentar Caii sălbatici din Delta Dunării. Cristina Ţopescu a vorbit despre Luana Udrescu, unul dintre voluntarii care au îngrijit caii sălbatici de la pădurea Letea, o tânără de care a . Ei bine, de cirezile de vaci salbatice din padurea Letea nu am auzit, ci doar de herghelia cailor salbatici.


Pădurea Letea, arie naturală aflată sub protecţia UNESCO, ar putea fi definitiv distrusă de caii sălbatici.

Pe Grindul Letea trăiesc în stare de sălbăticie peste . Despre Delta Dunarii se pot spune multe, se pot scrie istorii si carti intregi si multe lucruri sunt inca necunoscute. Filmul îi poartă pe spectatori prin Delta Dunării, mai exact prin pădurea Letea, celebră pentru caii sălbatici care se adăpostesc aici. In Delta Dunarii traiesc de sute de ani cai.


Caii salbatici din padurea Letea sunt din nou in pericol. Imagini socante in Delta Dunarii, unde zeci de cai salbatici capturati in padurea Letea vor fi dusi la abator.


Pe grindul Letea, in Padurea Letea, rezervatie nationala, traiesc cateva sute de cai salbatici. Unii sunt acolo de foarte multa vreme, nimeni nu poate spune daca .