joi, 6 septembrie 2012

Formele de relief ale bazinelor oceanice

Identificaţi formele majore de relief ale bazinelor oceanice notate cu cifrele. Cele mai mari forme sunt continentele și bazinele oceanice, în cadrul cărora se separă alte forme, toate alcătuind un sistem cu mai multe . Bazinele oceanice şi maritime reprezintă din suprafaţa Pământului.

Constituie cele mai întinse forme de relief negativ, fiind umplute de apă. Relieful terestru cuprinde totalitatea formelor pe care le îmbraca suprafata solida a. Pamântului, restul de cca revenind domeniului bazinelor oceanice.


Coloraţi cu culori corespunzătoare, formele de relief existente pe teritoriul.

Denumiţi bazinele oceanice din profilul alăturat. Treptele de relief ale bazinelor oceanice, (3). Munţi- forme de relief cu altitudini absolute de peste 800-1000m cu văi adînci de. Bazinele oceanice: Artic; Pacific; Atlantic; Indian; regiuni cu . Formele negative de relief sunt acelea a caror suprafata coboara sub nivelul.


Relieful submers-in cadrul bazinelor oceanice se deosebesc 2 . Relieful reprezinta ansamblul formelor pozitive si negative care se insumeaza in alcatuirea suprafetei uscatului si a fundului bazinelor oceanice si marine. CADRUL NATURAL : RELIEFUL Relief = totalitatea asperităţilor, a denivelărilor de la suprafaţa scoarţei ce se grupează în anumite forme geografice numite . UGeomorfologia studiaza formele de relief din punct de vedere al aspectului, .

Formele de relief planetare sunt: - Continentele = Uscat (peste metri). Bazine oceanice (sub metri) Continentele - sunt cele mai mari. Criosfera și limita zapezilor perene Criosfera sau. Poziția limitei zapezilor perene este mai coborata la nivelul bazinelor oceanice și mai . Pe globul pamantesc sunt redate continentele, bazinele oceanice, cele mai importante rauri, lacuri, formele majore de relief orasele si caile de . Descriere, şi mai ales, geneza formelor de relief sunt demersuri complexe.


Diversele forme de relief de la suprafata scoartei controleaza direct formarea si evo. Dorsalele medio-oceanice sunt forme topografice pozitive, cu o foarte mare instabilitate tectonică.