joi, 26 ianuarie 2012

Zona padurilor de foioase

Pădurile de foioase sunt zone de vegetație în care predomină vegetația arboricolă și angiospermică. Ele sunt prezente atât în zonele temperate, cât și în cele . Zona temperata este cuprinsa intre si grade latitudine,in fiecare emisfera se intinde in zona biogeografica temperata.

Europei, in estul Americii de Nor in Asia . Mediul padurilor de foioase (si de amestec. ) Acest mediu se dezvolta intr-un climat cu precipitatii tot timpul anului, dar cu veri calde si cu ierni cu atat mai . Mediul padurilor de foioase (si de amestec) Acest mediu se dezvolta intr-un climat cu precipitatii tot timpul anului, dar cu veri calde si cu ierni cu . Limita între pădurile de foioase şi cele de răşinoase se situează altitudinal între.

Sunt specifice în zonele cu altitudine mică, între şi 250m, cu temperaturi . Zona savanelor si a padurilor tropicale este reprezentata in Africa-regiunea Sudan. Paduri de foioase: lupul, vulpea, căprioara, mistreţul, jderul, veveriţa, pisica sălbatică, sturzul, mierla, cucul, ciocănitoarea, sticletele.

Padurile de foioase clima,referat Mediul padurilor de foioase si de. Zona temperata este cuprinsa intre si grade latitudine,in fiecare emisfera se intinde in . Mediul temperat - oceanic (paduri de foioase).


Mediul temperat-oceanic se afla in spatiile continentale vecine oceanelor, la latitudini de 40-5C, avand o . In zona calda se intalnesc padurea ecuatoriala si padurile musonice. In zona temperata se intalnesc padurile de foioase si padurile de conifere.


Aceasta zona are raspandire in emisfera nordica fiind alcatuita din paduri de foioase si conifere. Padurile de foioase sunt raspandite in Europa . Pădurile temperate de foioase se caracterizează prin predominarea stratului arborilor. Europei, se extind la nord de zona mediteraneeană . Zona padurilor de foioase ocupa toata partea de vest si centrala a Europei, iar in partea asiatica, ea apare la periferia de est, in valea riului .