vineri, 28 februarie 2014

Formarea coroanei la par

Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom fructifer in ani. Dirijând coroana pomilor în primii 2-ani de la plantare am reusit sa.


Parul este un pom fructifer usor de cultivat in gradina, usor de curatat,.

Taierile la par se pot imparti in taieri de formare a coroanei si taieri de . Structura pomilor fructiferi (pentru taierea pomilor fructiferi). Sarpantele sunt ramuri principale care formeaza . In total, este important sa lasi 8-crengi pentru formarea finala a coroanei.

Indiferent de tipul de mar sau de par, incepi taierea prin eliminarea. Elibereaza centrul coroanei si redue apoi crengile laterale care s-au intins . Asupra numărului de muguri micşti ce se lasă la măr şi păr s-au făcut. De obicei, formarea unei coroane se obţine în 3-ani de la plantare, . Alaturi de prun, cires, visin, cais si piersic, parul este o pretioasa specie fructifera, intrucat.


Se foloseste des in plantatiile intensive de mar, par, prun, cais, cires, visin chiar . Formarea unei coroane se obtine in 4-ani de la plantarea pomului, prin taieri. PAR: Williams,contesa de paris,favorita lui klapp,monica.


Ramurile crescute in anul anterior se dirijeaza in coroana pentru garnisire cu ramuri de rod.

La par taierile de rodire sunt similare cu cele de la mar. Dintre formele de coroană cunoscute în prezent în practica pomicolă,. Taierile au un efect general, cum sunt taierile care duc la formarea coroanei. La soiurile spur de mar si par, se scurteaza semischeletul garnisit cu tepuse si se . De obicei, formarea unei coroane se obtine in 3-ani de la plantare, prin diverse.


La mar si par, nu se recomanda taierea ramurilor anual, deoarece in virful . Taierile de formare si fructificare la zmeurul bienal. Erwinia Amylovora) poate cauza pierderi importante la culturile de mar, par si gutui. Formarea şi taierea pomilor fructiferi ( Vand pomi fructiferi prun) ca procedee agrotehnice sunt menite pentru a dirija creşterea şi productivitatea pomilor pe ro .