vineri, 11 octombrie 2013

Taierea vitei de vie in primul an

INGRIJIREA VITEI DE VIE IN PRIMUL AN DE LA PLANTARE - Vita de vie. Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de 70-80 . Viile tinere sunt foarte sensibile în primul an de la plantare şi au nevoie de îngrijire specială pentru a dezvolta viţe puternice, foarte importante .

Ingrijirea vitei de vie altoite imediat dupa plantare este importanta pentru longetivitatea vitei de vie. Vița de vie pe ro lucrari de îngrijire și de taiere.


Fiecare din cele perioade ale viței au lucrari specifice de intretinere iar obiectivul . Taierea vitei de vie - terasa si spalier.

Ingrijirea vitei de vie in primul an de la plantare. Viţele tinere sunt foarte sensibile în primul an după plantare. Vita de vie necesita o atentie speciala mai ales in primul an dupa. Taierea de rodire (fructificare) se incepe in primul an de intrare pe rod a vitei de vie, acest lucru fiind intalnit in cel de al IV-lea an de la plantare. Tăierea în uscat a viţei-de-vie este operaţiunea de reducere a numărului de coarde şi de scurtare.


Pentru ca ne aflam in plin sezon al taierii viilor, este important sa. Vita de vie, lucrari specifice in primul an de la plantare.


Odată cu tăierea în uscat se execută şi copcitul viţelor de vie, lucrare . Anul trecut a fost primul an in care am avut struguri, au fost bucati.

La Ferma - Ingrijirea si taierea vitei de vie. Speram la o demonstratie de taiere, pe ani de vechime etc. Viţa de vie pe spalier a venit cu casa, dar am ignorat-o complet în primul an. Numai după ce am început să mă documentez despre viticultură şi am . Câteva noţiuni de bază despre tăierea viţei de vie. Ingrijirea vitei de vie in al 2-lea an de la plantare.


Se aplica aceleasi lucrari ca in anul I, la care se adauga dezmusuroitul, taierea de formare si . Tăierea viţei de vie pentru fructi care 4. Taierile efectuate la butucii de vita de vie se clasifica dupa mai multe criterii:. Taierea vitei de vie pentru fructificare. Deci, in primul an cresc tulpinile iar in anul al doilea mugurii de pe aceste .