luni, 14 octombrie 2013

Dafinul in gradina

Dafinul face parte din categoria de arbuști cu frunza veșnic verde, ușor ondulate pe margini, care uscate se folosesc pe post de condiment . In regiunile mediteraneene, dafinul creste spontan, insa este cultivat si artificial, in gradinile caselor si in plantatii. Dafinul - Laurul: Inmultire, Ingrijire, Udare, Fertilizare, Taiere, Boli-Daunatori,.

Dafinul Dafinul ( Laurus nobilis) cunoscut si sub numele de laur, este un. DAFINUL - Daca v-ati hotarat sa cumparati un dafin pe care sa-l tineti in casa atunci trebuie sa cunoasteti cateva lucruri esentiale pentru.


Dafinul este cultivat ca planta de ghiveci in zonele mai reci. Substratul poate fi orice pamant de gradina, proaspat si cu o structura buna.

Acesta se poate dezvolta cu usurinta atat intr-o gradina, dar si intr-un. Iata cateva reguli de care trebuie sa tii cont pentru a creste dafinul. Laurus nobilis (dafinul) este o planta aromatica ideala pentru minigradina din apartamente pret vanzare. Dafinul este o planta lemnoasa subtropicala, foarte bine ramificata, ce poate atinge inaltimea de 1-m, in conditii de camera. Dafinul este originar din Orientul Mijlociu, dar este raspandit in toate zonele mediteraneene.


Folositi un cleste mic, nu o foarfeca de gradina. Toate plantele comestibile pentru gradina. Dafinul, care are denumirea stiințifică de Laurus Nobilis, este cunoscut si sub numele de laur, fiind originar din .

In zonele din care provine, Dafinul (Laurul) poate ajunge si la metri inaltime. Deși are origini exotice, dafinul nu este o plantă pretențioasă și e foarte ușor de întreținut. Crește destul de repede, tolerează umbra și se . Dafinul (Laurus nobilis) este un arbust ce provine din zona orientala a bazinului Marii. Dafinul nu rezista la temperaturi scazute.


Dafinul din gradina - Plantedeosebite - plantedeosebite. DAFIN GHIVECI,BRAZI IN GHIVECI,FLORI DE GHIVECI,FLAMINGO IN GHIVECI,BRAD IN GHIVECI.


Inmultirea prin butasi a plantelor de gradina si apartament.