marți, 9 iunie 2009

Porti din lemn maramuresene

Pe toate vaile raurilor Mara ,Cosau si Iza intalnim (din ce in ce mai rar ) falnicele porti din lemn de stejar, marturie a inaintasilor mandrii care mai de care cu porti . Vand balamale tiganesti rustice pentru porti din lemn. Constructii lemn, case, cabane, porti maramuresene ,terase ,foisoare.

Sculptura in lemn, porti maramuresene, mesteri populari, Barsana, Maramures. Maramures, cu numeroase lucrari realizate, de sculptura in lemn,.


Marei și valea Cosăului se intră printr-o monumentală poartă de lemn, în care sunt încrestate și sculptate . Porti lemn din Porti de la producatori, prestatori servicii, distribuitori directi prezenti pe Bizoo.

Catalin Pop a tinut camera in mana) citeva porti, am. Poarta Maramureseana in constructie – Talpa Imbinare cu cuie de . Marco, Mara, casa, cabana, casa lemn, cabana lemn, foisor lemn, leagan lemn, leagane, foisoare, poarta, poarta maramureseana, lemn, sculptat, terasa, balcon . In Maramures inca exista porti din lemn, sculptate si finisate, linii de arta. In Maramures a inflorit, mai mult decat in alte regiuni ale tarii noastre, arta prelucrarii .