vineri, 19 iunie 2009

Cultivarea tutunului 2015

Pentru a putea cultiva tutun, trebuie să ai un contract de cultivare şi, prin contract, eşti obligat să predai. Suma subventii ANT si sprijin cuplat - culturi agricole pentru Plati APIA 20Prin HG.


Soiurile de tutun cultivate in Romania sunt Burley 1si Virginia 177.

Pentru inceput, poti cultiva tutun pe o suprafata mai mica din gradina. Acest lucru te ajuta sa te obisnuiesti cu planta, sa vezi cat de repede . O treime din suprafaţă cultivată cu tutun aparţine lui Ioan Nicolae, care patronează şi singura unitate de prim procesare din ţară.


De curând a mai arendat încă hectare de teren pe care le cultivă cu tutun.

Daniel Pleșcan spune că este o investiție destul de mare pe care . In Ardeal, tot mai multi fermieri cultiva planta, incurajati ca, desi este criza, consumul de tigari nu a scazut. Romanii care cultiva tutun sunt motivati de castigurile bune, dar si de fondurile europene pe care le. ObiectivCresterea si imbunatatirea productiei si a calitatii tutunului. Subventia se acorda producatorilor agricoli de tutun care cultiva, in baza contractului de vanzare-cumparare a tutunului incheiat.


Cultura de tutun a inceput sa fie preferata de tot mai multi agricultori. Ei renunta la culturile traditionale pentru cele de tutun unde profitul este . Marius Stroescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Tutun din Romania (APTR), ne marturiseste ca dintr-un hectar de teren cultivat cu .