joi, 10 noiembrie 2016

Panselute inmultire

Panselutele (Viola spp.): Inmultire, Ingrijire, Intretinere, Cultivare, Descriere, Soiuri, Specii, POZE. Panselutele pot fi unicolore, bicolore sau patate. Ele infloresc toamna si toata primavara, .

Panselutele se inmultesc prin seminte, incepand cu luna iulie si pana in august. Gradinarii din zonele mai calde stiu de mult ca panselutele pot fi plantate toamna si sa continue sa . Panseluţe şi Ciuboţica cucului –Viola Witrockiana şi Primula acaulis – boli şi dăunători.

Acestea sunt primele flori primăvăratice, anuale sau . Flori Strat de flori Panselute - crestere si ingrijire. Planteaza panselute in gradina se face dupa ultimul inghet, . Până şi marele Shakespeare s-a lăsat fermecat de panseluţe.


Prezentarea, utilizarea, inmultirea si ingrijirea panselutelor. Panselutele sunt de origine europeana, salbatice si care scresc in toate anotimpurile.


In scopul inmultirii, semintele (a caror putere germinativa este de cca ani) se seamana prin iulie-august in rasadnite reci, unde trebuie sa stea la semiumbra. Panselutele (Viola witrockiana) prezinta o paleta foarte variata de culori si o. Inmultire: semanatul in vederea producerii rasadului se face in .

ALTE DENUMIRI: PANSELE : crestere, ingrijire, inmultire. Cu ceva timp in urma scriam despre panselute si atunci,. Este foarte simpla inmultirea prin separarea plantei. O sa observati la plantele mai batrane ca la un moment dat se separa in doua, ca si cand . Panselutele sunt unele dintre cele mai cunoscute si cele mai iubite specii de flori.


Ele pot fi gasite in aproape orice culoare, de la nuante palide . Denumire populara: Panseluta, Trei frati patati, Barba imparatului Denumire stiintifica:. Inmultire: - prin seminte, care se seamana in rasadnite in iunie-iulie.


Aceste panselute gigant infloresc mai tarziu dar pe o perioada mai lunga decat panselutele timpurii. Si eu am la o fereastra mini - panselute care mai.


Denumire populara: Panseluta, Trei Frati Patati.