marți, 15 noiembrie 2016

Formarea coroanei la prun

Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom fructifer in ani. O taiere la un prun tanar D'Agen plantat de ani la mine in livada in care urmaresc in principal. Formarea coroanei la pomii fructiferi este de cele mai multe ori o lucrare destul de grea pentru pomicultorii care nu au multă experiență, .

Anunturi Agricole - vanzare fructe - vanzare pomi fructiferi - tratamente pomi fructiferi - Harta Pepinierelor din Romania. Formarea şi taierea pomilor fructiferi ( Vand pomi fructiferi prun) ca procedee agrotehnice sunt menite pentru a dirija creşterea şi productivitatea pomilor pe ro . Experienţa de ani în pomicultura intensivă practicată la speciile măr, piersic, cais, prun şi cireş, în plantaţia de la Lacu Rezi ce se întinde pe o. La soiurile şpur de prun şi cais,se scurtează semischeletul tânăr la un.

De obicei, formarea unei coroane se obţine în 3-ani de la plantare, . Folosita pentru speciile viguroase – mar, par, unele soiuri de prun si visin – fara . După rolul pe care îl au, tăierile pomilor se clasifică în: tăieri de formare a coroanei -la pomii tineri după plantare, taierile de rărire şi fructificare .

Astăzi, am dat o tură prin grădină, pe la pomi și am ciupit vârfurile lăstarilor pentru a favoriza ramificarea și formarea unei coroane echilibrate . Fără tăieri, pomii îmbătrânesc, coroana lor se îndesește, fructele vor deveni mici. Dacă dorim ca noi singuri să tăiem pomii, atunci trebuie să ţinem cont de unele reguli: la formarea coroanei trebuie să. Etichete: guest post, pomi, pomi fructiferi, taiere, taieri, taieri de formare.


Acestea poarta numele de taieri pentru formarea coroanei. Tags: pomi fructiferitaierea pomilor fructiferitaierea pomilor fructiferi . Numarul mare de soiuri de prun, care la inceputul acestui secol depasea cifra de 200 este rezultatul unei. Dintre formele de coroană cunoscute în prezent în practica pomicolă,.


La speciile sâmburoase (prun, cais, piersic, cireş) palmeta duce la . Astă toamnă am plantat pe bucata mea de deal pomi fructiferi, doi.