luni, 14 noiembrie 2016

Ce rol are radacina unei plante

Ce rol indeplineste fiecare parte a unei plante : radacina tulpina frunzele florile semintele ? Radacina = extrage apa cu sarurile minerale din pamant tulpina = prin vasele conductoare transporta apa si sarurile minerale spre frunze . Rădăcina, tulpina, floarea, fructul, sămânţa- rolul în viaţa plantei. Arborii si arbustii sunt puternic ancorati in pamant prin radacini.


Rolul radacinii nu este doar acela de a fixa si sustine planta, ci si cel de a furniza apa si sarurile . Este un material pentru clasele primare, care prezintă părțile componente. Rădăcina este un organ vegetativ al plantelor superioare.


Tulpina este un organ al plantelor superioare, care are rolul de a susține ramurile, frunzele, florile și fructele, sau de a conduce seva brută de la rădăcină spre . Radacina - rolul radacinii (functiile radacinii) - RADACINA 1. Prin tulpină circulă apa cu sărurile minerale (absorbite de rădăcină) spre frunze. Organele principale ale unei plante sunt: rădăcina, tulpina şi frunzele, fiecare îndeplinind o anumită funcţie. Alte organe la fel de importante, cu rol în .

Alcătuirea unei plante: rădăcină, tulpină, frunze şi flori → fructe, seminţe. RĂDĂCINA Rolul rădăcinii: - fixează planta în pământ; - absoarbe apa cu substanţele . Sunt plante la care rădăcina are şi rol de depozit al unor substanţe, ceea.


Ea se prinde de tulpină sau de ramuri prin intermediul unei codiţe . Observăm că fiecare plantă este alcătuită din următoarele părţi componente: Rădăcină, tulpina . Radacina este organul vegetativ ce are rolul de a absorbi apa in care sunt dizolvate sarurile minerale si de a fixa planta, in cazul plantelor ce . Tulpina - Tulpina este organul vegetativ cae sustine frunzele florile si fructele. Plantele au o tulpina principala din care se desprind tulpini laterale.


ROLUL FRUNZELOR IN NATURA FRUNZA este un organ al plantei care ajută la. ALCATUIREA UNEI PLANTE RĂDĂCINA Rădăcina este un organ al plantei care, de obicei, se dezvoltă in pământ. Rolul partilor componente ale unei plante. Radacina - Plante din alte zone ale lumii.


Fiecare planta are nevoie de anumite conditii de viata. Vizitatorii nostri din timpul unei saptamani :). Fiecare dintre părţile plantei are un anumit rol.