marți, 16 august 2016

Plantare pruni

PRUNUL - Denumire stiintifica: Prunus Domestica Expunere: plin soare Sol: tolereaza orice tip De la plantare pana la inflorire: un copac de ani v. Care sunt distanţele de plantare corecte pentru măr, piersic, cais, păr, cireş,. Ghid de inițiere pentru înființarea unei livezi familiale cu meri, peri, cireși, pruni, . După achiziționarea pomilor fructiferi urmează plantarea.


Lucrări și tratamente la PRUN când fructele intră în pârgă . Plantarea : - epoca de plantare toamna si primavara in repaus vegetal. Distanțele optimale de plantare a pomilor sunt de 6× 6×m (420-5copaci la hectar).

Pe aceeași parcelă se plantează 3-soiuri de prun, . Prunul, ca si puietii altor pomi se planteaza fie toamna, dupa caderea frunzelor, fie primavara imediat ce s-a dus zapada, in martie sau aprilie. Din aceasta cauza este indicat ca in zonele mai racoroase sa se evite plantarea soiurilor de pruni timpurii. Prunii pot fi plantati si din seminte, insa cresterea lor este mult mai lenta.


Pentru a avea insa pruni sanatosi cu fructe cat mai rapi cel mai . Bunicul, care a ingrijit o livada de pruni, mi-a spus ca pomul care face rod se . Plantarea Pomilor Fructiferi Primavara la Pepiniera Cornesti 2012.