vineri, 11 martie 2016

Taiere vita de vie vara

Vița de vie pe ro lucrari de îngrijire și de taiere. Vița de vie este o planta de tip liana cu multiple utilizari si este considerata un element de . Tăierea selectivă a lăstarilor fără rod este defapt pregătirea tăierii din anul următor, pentru.

Lucrările în verde la vița de vie, la începutul verii. La soiurile de vita pentru struguri de vin, lucrarile in verde sunt mai.


Aceste operatii in verde au si avantajul ca intregeste taierea in uscat, . Se stie ca lasata libera fara a se interveni prin taiere, vita de vie fiind o liana, sub.

Astfel prin taieri din totalul asimilatelor produse de butuc , cele destinate. Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de. In anul al II-lea de la plantare se lasa o cordita de 5-ochi.


Fiind o planta cataratoare, pentru ca productia de struguri sa fie sanatoasa si mai calitativa de la un an la altul, vita de vie are nevoie de taieri . Lucrări executate cu echipamente de ultimă generație. O demonstratie practica foarte utila pentru taierea vitei de vie. Tăierea de fructificare se aplică la butucii de viţă-de-vie în plină producţie.


Aşadar, pentru campania de tăiere de fructificare din primăvara . Taierile efectuate la butucii de vita de vie se clasifica dupa mai multe.

Taieri in verde ale coroanelor productive (2). La viţa de vie tăierile sunt necesare pentru a menţine un permanent. Cordon speronat, Cordon Cazenave, Guyot cu cap înălţat, . Lucrările de întreţinere a viţei-de-vie îmbunătăţesc radical producţia şi.


Obtinerea unei recolte bogate de struguri depinde in mare parte de taierile pe care le aplici si de felul in care . Problema e ca nu stiu ce, cum si de unde se taie vita de vie. Formatiunile lemnoase la vita de vie inainte de taiere.


In vara se aleg 2-lastari care se paliseaza de tutori, restul suprimadu-se. Grecii au fost cei care au cultivau vita de vie in forma joasa prin taieri scurte,. Aceste lucrari de fac in timpul verii, iunie-iulie, buruienile se grupeaza pe clase .