vineri, 12 februarie 2016

Androceu si gineceu

ANDROCEUL, GINECEUL SI FECUNDAREA DUBLA LA PLANTE. Totalitatea staminelor unei flori, formează androceul, care pentru plantă . Gineceul este alcătuit din una sau mai multe carpele.

Abrevieri şi semne convenţionale cu privire la gineceu (pistil). Floarea se formeaza la baza unei frunzulite numita bractee.


Partile florii pot avea pozitii, marimi . GINECEU - Consultare dictionare pentru limba romana: DEX - Dictionar explicativ, sinonime, antonime,.

Floare ) care are atât androceu , cât și gineceu . ANDROCEU - Consultare dictionare pentru limba romana: DEX - Dictionar explicativ. Androceul: totalitatea staminelor dintr-o floare formeaza.


Gineceul: apare pentru prima data la angioasperme si reprezinta parte femeiasca din floare.

FLOAREA la gimnosperme si angiosperme Organul cel mai evoluat din regnul. Din acest punct de vedere florile pot fi :Â Â Â Â Â -hermafrodite: care au atat gineceu cat si androceu si care reprezinta aproximativ din . O floare tipica este alcatuita din: peduncul (codita), receptacul, invelisuri florale (periant), androceu si gineceu. Periantul, androceul si gineceul se prind pe . Flori hermaphrodite – au in alcatuirea lor stamine (androceu) si carpele (gineceu).


Floarea are atât părți reproducătoare (androceu și gineceu), dar și învelișuri florale specializate pentru protecția lor; apare un organ nou, ovarul, care închide . Estames são folhas alongadas que durante a evolução dobraram-se sobre si mesmas, diferenciando-se em duas regiões: o filete, porção delgada e alongada . Elementele florale sunt adaptate pentru a realiza polenizarea şi fecundaţia,. Invelisul floral este nediferentiat in caliciu si corola, androceul este format din numeroase stamine iar gineceul este superior, policarpelar, adesea apocarp.


Pedunculul – este un internod care se termină cu axul florii sau receptacul. Când florile sunt grupate în inflorescenţe .