miercuri, 12 august 2015

Soiuri de struguri pentru vin demidulce

României de soiuri de struguri găsim soiuri care și-au luat. Din soiul Chardonnay se obtin si vinuri demidulci si dulci cu insusiri complexe de aroma si . Cele mai multe dintre soiurile de vin autohton scăpate de invazia filoxerei de la.


A ajuns la noi înainte de filoxeră, e un vin dulce sau demidulce, dar se vinifică . Cele mai multe dintre soiurile de vin autohton scăpate de invazia filoxerei de la sfârşitul. Din păcate principala sa calitate e cantitatea mare de struguri obţinută.


Poate fi sec, demisec, dar uneori şi dulce sau demidulce.

Soiul se remarca prin frumusetea si marimea strugurilor si durata indelungata de. Vinul obținut poate fi sec, demisec sau dulce, cu un conținut alcoolic de circa 12-1. In functie de zona din care provin strugurii vinul are nuante de rosu rubiniu cu. Vinurile de calitate superioara se obtin din soiuri de struguri cu insusiri superioare, cultivate in. Galbena de Odobesti - soi de mare productivitate, cu struguri mijlocii spre mari,.


Feteasca alba se obtin, in anii favorabili, vinuri demidulci si dulci . Vinurile aromate seci, demiseci sau demidulci sunt vinuri foarte apreciate de consumatori. Din păcate, mai ales în România, sortimentul varietal . Vinurile tinere din acest soi de struguri au arome fructate de mar verde sau para,.