vineri, 14 august 2015

Seminte salcam

Glicina, arbust ornamental-salcam catarator -20+gratis. Haideți la cules de teci de salcâm dacă vreți să aveți tutori pentru puieți.


Contribuția mea a constat în vreo 2de grame de semințe.

Titlurile de mai jos sunt trimiteri spre articolele mele despre salcam, sper să va fie. Salcamul galben este o specie rezistenta la ger, la seceta si la poluarea atmosferica, vegeteaza bine chiar si pe soluri sarace.


Vand seminte de salcam in vederea infiintarii plantatiilor de salcam, a perdelelor de protectie impotriva vantului pentru culturi agricole, drumuri. Se poate semana de precizie: seminþe de mac, patrunjel, ridichi, ceapa, varza, salata .

Formeaza pastai verzi, carnoase, strangulate intre seminte. Pastaile raman pe pom pana iarna, iar la sfarsitul acesteia, se fragmenteaza si cad . De la salcâm, aproape că numai florile se întrebuinţează în alimentaţie şi bioterapie. Celelalte organe ale plantei, îndeosebi scoarţa şi seminţele sunt toxice.


Salcamul japonez reprezinta un copac ale carui seminte se folosesc pentru prepararea unor produse medicamentoase. SEMINTE SALCAM GALBEN - Laburnum anagyroides buc - lei - Lei, Gradina, Alte plante ornamentale. Salcâmul este un arbore care creşte până la m înălţime. Consumul mai ales de scoarţă, seminţe şi rădăcină, sub orice formă, neavizat de medic poate . Salcam roz-Robinia hispida - sem - lei.


Salcam roz -Robinia hispida,un arbore ornamental orignar din sud-estul Americii,care poate atinge pana la 5-m . Se pun doua straturi de servetele pe farfuria de unica folosinta se uda.