luni, 15 septembrie 2014

Soiuri de struguri hibrizi

Vinul obtinut este apreciat si consumat in cantitati moderate sau mari. Mult discutatul soi hibrid de vita de vie, . Mai mult, francezi au considerat că acest soi hibrid trage în jos tradiția.

Doar aşa vom mai conta pe piaţa strugurilor”. Strugurii sunt mici, conici, cu boabe marunte, de culoare neagra, cu miezul puternic colorat si gust placut, nefoxat.


Este un soi raspandit mult la noi in tara. Strugurii sunt mijlocii ca marime, cu boanele rotunde, cu pielita .

Căpşunica” este un soi de viţă foarte răspândit în gospodăriile din România. Dacă aveţi sau dacă vă doriţi acest soi, sigur vă interesează ce . Un articol de Liviu Grigorica, oenolog, vicepresedinte al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania De curan intr-un modern loc de pelerinaj romanesc . Cel de tara – de multe ori facut din struguri hibrizi producatori directi – cel. Soi de viță de vie nealtoită și vinul obținut din acești struguri.


Strugurii din soiul Alicante se remarcă prin culoarea neagră a boabelor sferice, uniforme, şi a sucului roşu. Vinificarea soiurilor cu struguri rosii ai HPD: Recoltarea, Zdrobitul strugurilor, Presarea, Fermentarea, Limpezirea, Pastrarea vinului.