Pentru cei care nu au mai incercat sa framante o paine acasa va fi o. M-am intrebat de ce oare trebuie framantat aluatul de cozonaci si paine atat de mult, . Paine fara framantare in ore, paine de casa usoara.
Aruncaţi puţină făină peste aluat şi acoperiţi castronul cu folie de plastic sau cu un capac perfect adaptat . Faina poate fi mai umeda sau mai uscata, asa ca aluatul va mai cere apa sau faina. Cand se adauga uleiul, la framantat, aluatul se mai . Când aluatul este deja crescut, se pune pe masă, după ce în prealabil s-a împrăştiat făină şi se .
De ceva timp am luat decizia de a nu mai cumpăra pâine din. Am tot testat așadar numeroase combinații – în special pentru aluat de pizza . Frământarea aluatului şi dospirea sunt finalizate cu exact o oră înainte de a fi pâinea gata, adică ultima oră din program înseamnă de fapt . Framantarea aluatului este una dintre cele mai impotante operatii in tehnologia de obtinere a painii.
De modul in care este condusa aceasta operatie depinde in . Cea mai frecventa greseala pe care am facut-o, a fost sa sub-dezvolt glutenul in aluat. Adica am framantat ineficient, chiar daca suficient ca . Framanta aluatul pana cand acesta devine omogen.
Pentru ca painea sa fie pufoasa, trebuie lasata la dospit timp de de minute.