vineri, 23 decembrie 2016

Tantarul anofel romania

Tantarul Anofel, care imprastie virusul malariei, este prezent pe teritoriul Romaniei din cele mai vechi timpuri. România au fost identificate specii de țânțari.


Anopheles), numit și „țânțarul malariei” sau a febrei de baltă, sunt.

Ronald Ross a studiat ciclul evolutiv a țânțarului anofel și a fost unul . Anofel a ajuns să fie considerat, pe bună dreptate, una dintre cele mai periculoase viețuitoare din lume. Cauza este una simplă, această insectă este . Informatii, articole, poze si video despre tantar anofel.

Romania in prezent nu a inregistrat niciun caz de boala, insa a fost afectata de o epidemie cauzata de . In Romania, de obicei, intepatura tantarilor nu provoaca mai mult decat. Malaria – se transmite prin muscatura tantarului anofel si afecteaza in . Cercetătorii au filmat cu ajutorul microscopului un ŢÂNŢAR hrănindu-se,,,, stiri, realitatea. Citeste toate materialele despre tantarul anofel pe Descopera. Cel mai norocos parior din România e primarul Calafatului!


Pesti care mananca larvele, tantari modificati genetic sau broaste raioase sunt. In Europa a ajuns de mult timp tintarul anofel.


In Romania intalnim trei tipuri: tantarul comun, zis si Culex, care este cel.

Din fericire tantarul Anofel, purtator de malarie, este foarte rar la noi. Parazitul malariei este transmis prin intepatura femelei tantarului anofel, in principal intre amurg si zori. Femela tantarului anofel este de dimensiuni mai mici . Aproape o treime din spitalele din România sunt clădiri cu risc seismic.


Malaria este cauzata de protozoarul Plasmodium, transmis prin intermediul unei insecte vector, anume femela tantarului anofel. Cercetătorii americani au creat un ţânţar ce poate rezista infecţiei cu malarie.


Această boală se transmite prin înţepătura ţânţarului Anofel, dar . Malaria – apărea mai ales în zonele mlăştinoase, unde era prezent ţânţarul anofel, actual eradicat în România, dar boala este prezentă frecvent în ţările Africii . Faptul ca tantarul tigru a ajuns in Romania si Republica Moldova nu.