marți, 29 iulie 2014

Uscarea fructelor la soare

Uscarea, care la inceput s-a realizat natural, la soare, este fara indoiala cea mai veche metoda de conservare a legumelor si fructelor. Uscarea fructelor reprezinta cea mai populara metoda pentru.


Fructele, legumele și verdețurile pot fi uscate în aer liber ori….

Uscarea la soare durează de la câteva zile la două-trei săptămâni, durata . Spre deosebire de cele mai multe dintre produsele agricole, fructele se preteaza foarte bine la uscarea la soare deoarece contin niveluri . Uscarea se poate face natural sau artificial. Chiar şi borcanele cu fructe şi legume puse în casă nu sunt o soluţie ideală, dacă vrem să.

Uscarea la soare – cea mai indicată metodă. Uscarea la soare este una din cele mai vechi metode de conservare a fructelor. Prin tradiţie, în trecut, în România, uscarea fructelor şi legumelor s-a realizat în . Uscarea la soare presupune expunerea fructelor la soare si la mediul ambiant.


Acest procedeu implica insa o durata de timp mai mare pentru . Rosiile se pot usca si la soare pe timp de vara, dar trebuie neaparat sa aiba o sita deasupra si sa fie taiate in felii mai subtiri de cm. Putem să uscăm diferite tipuri de legume sau fructe prin expunere.


Această metodă de uscare la soare nu este dintre cele mai potrivite. Folosiţi fructe mari, deoarece în timpul uscării fructele se micşorează.

Obtinerea fructelor uscate este relativ simpla si consta in spalare,. Uscarea dureaza 2-zile pana cand umiditatea fructelor ajunge la 20-.


O soluţie pentru această problemă constă în scufundarea plantelor într-un amestec pe bază de bicarbonat . Ghid practic pentru deshidratarea legumelor si fructelor. Atunci când uscarea fructelor şi legumelor este efectuată la o temperatură. Linie de spalare,uscare si sortare a fructelor si legumelor - Duration: 6:39. O idee de afacere ce contribuie la valorificarea fructelor rămase pe stoc este uscarea.


Costul unui echipament de uscare a fructeleor și legumelor este de circa . Cu totii va imaginati probabil ca uscarea fructelor este un proces complicat. Oricine poate obtine caise sau piersici uscate . Desi uscate, fructele isi pastreaza continutul in minerale si vitamine, si iarna.