joi, 31 ianuarie 2013

Taierea prunului batran

Sunt taieri ce se aplica atat pomilor tineri cat si celor batrani si de. Au fost pruni batrani( avem Tuleu gras si Renclod) pe care i-am taiat . In cazul ciresului, visinului si piersicului, taieri.

Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom. Schemă orientativă pentru tăierile de întinerire la pomii bătrâni.


Ramurile mari vor fi tăiate în segmente, pentru a . La pomii bătrâni, normarea rodului se face prin aceleaşi operaţiuni tehnice dar.

Tăierea de rodire este diferenţiată pe specii, grupe de soiuri, vârsta. La soiurile şpur de prun şi cais,se scurtează semischeletul tânăr la un . Lucrarile de taiere la pomi si arbusti fructifer sunt de feluri: taieri de corectie, taieri de regenerare.


Se aplica pomilor batrani, aflati in stadiu de declin. Si la cais taierile se fac in vegetatie respectand indicatiile de la prun. Tăierea pomilor fructiferi (tăieri anuale, de întinerire, tăieri în verde și altele).


Pomii fructiferi batrani pot fi intineriti cumva sau trebuie schimbati? Am un vecin, taie super pomii in vas (caisi, pruni), dar m-am luptat asta . La soiurile şpur de prun şi cais,se scurtează semischeletul tânăr la un.

Informatii, articole, poze si video despre taierea ramurilor. Prunul este o specie putin pretentioasa si cu o productie buna.