joi, 29 octombrie 2009

Pasul filetului

Filet exterior executat pe o suprafata cilindrica. Portiunea din elice descrisa de un punct aflat pe . Pasul (p) al elicei, respectiv al filetului, este distanta dintre doua spire consecutive care sunt masurate pe aceeasi generatoare. Pasul elicei, deci al filetului, p este distanta dintre doua spire consecutive care sunt masurate pe aceeasi generatoare.


Unghiul filetului α (alfa), este unghiul . Dimensiunile pasului si a gaurii pentru filete metric. Portiunea din elice descrisa de un punct aflat pe generatoare intr-o rotatie completa a acesteia se numeste spira. Pasul elicei, Elementele filetului metric_ deci al . FILETE Filetul reprezinta un canal elicoidal ce se practica pe suprafete.


BC = p – pasul filetului (distanţa măsurată într-un plan paralel cu axa şurubului sau în acelaşi a) de fixare, respectiv de strângere de obicei filetul triunghiular. De fiecare data cand vreau sa cumpar ceva . Gaura care va fi filetată în care îţi va intra manometrul trebuie să fie de 14mm . Par egzamp: Daca vrei sa faci filet intern de M atunci tre sa dai o gaura de: 3. MĂSURAREA DIAMETRULUI MEDIU AL FILETULUI PRIN METODA SÂRMELOR.


Pasul filetului (p) este distanţa între punctele medii a două flancuri paralele. Figura $ Filet exterior, executat pe o suprafa#! Reprezentarea filetelor Conform normelor în vigoare când se reprezint! Asamblarile prin filet sunt asamblari demontabile si permit montarea si. La acest filet, pasul se exprima in numarul de spire pe tol; tol = 2mm (fig. 9).


Pas de filet sau pasul filetului = distanța dintre laturile paralele a două spire consecutive, măsurată de-a lungul axei filetului. Sunt preferate suruburile cu dimensiunile filetelor prezentate cu caractere bold.