joi, 15 octombrie 2009

Litere alfabet

Alfabetul limbii române este totalitatea literelor folosite pentru scrierea limbii române. NoteImagini pentru litere alfabetRaportați imaginiVă mulțumim pentru feedback.


Semnalați o altă imagineSemnalați imaginile ofensatoare.

Cele de litere ale alfabetului latin modern sunt: Majuscule. Limba română modernă se scrie cu alfabetul latin. Alfabetul actual al limbii române are de litere.


Toate literele sunt perechi: literă mare — literă mică.

Alfabetul limbii române reprezintă totalitatea literelor folosite în scrierea limbii române. Alfabetul conţine un număr de de caractere: de . Un filmulet educativ in limba romana pt cei mici si dornici sa descopere. Alfabetul român reprezintă literele alfabetului românesc în poezioare şi desene pentru copii. Fiecărei buchii îi corespunde un desen şi o poezioară pentru cei.


Am terminat un mini-proiect foarte drag mie, o serie de planse cu literele alfabetului. Deocamdata sunt numai literele de tipar mari si mici; sper . Alfabetul roman modern este scris cu litere ce provin din alfabetul latin.


Pana in jurul anul 186 limba româna era scrisa cu un alfabet, cu litere din alfabetul . Planse in format pdf cu literele mici si mari de mana. Alfabetul german nu a fost creat pentru specificul fonetic al limbii germane ci are la baza alfabetul latin la care au fost adaugate cateva litere . Alfabetul rusesc (chirilic) - alfabetul limbii ruse, conţine de litere. Unele din ele sunt identice cu cele din alfabetul român.


Plansa contine literele alfabetului limbii romane scrise de tipar, fiecare litera fiind insotita de cate o imagine potrivita pentru litera respectiva. Alfabetul francez are de litere dar la sapte dintre acestea se pot adauga diferite accente considerate diacritice precum si doua uniri de litere . Alfabetul se invata cel mai usor prin joc si repetitie. Pentru a fi sigur ca cel mic invata literele, este bine sa le foloseasca in cat mai multe . Alfabetul englez se aseamănă cu alfabetul românesc, deoarece, amândouă au la origine un alfabet latin format din de litere dintre . Alfabetul bulgar are de litere iar varianta de tipar arată după cum urmează: А, а = a.