marți, 31 mai 2016

Plante de la deal

Stânjenelul mic de munte -Garofița Pietrei Craiului -Degetăruțul pitic -Piciorul cocoșului de munte. Campie:popandaul,soricelul de camp,iepurele de camp,cartita,porumbul,graul,orzul,floarea-soarelui Deal:caprioara,lupul,porci mistreti,ursul . Scrie denumiri de plante si de animale : de la munte, deal si campie.

Animale Si Plante Din Zona de Deal - Download as Word Doc (.doc), PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read online. Bela Reca cresc arbori şi alte plante iubitoare de.


Prin şi pe lângă terenurile cultivate cresc şi plante cu flori frumoase: macul, . României, cuvântul deal poate desemna o vie,.

Locuitorii ldealurilor cultivă pomi fructiferi, viță de vie și anumite plante de cultură, cresc . Plante din Flora Romaniei- pe carari de munte, deal si camp. Plante din Flora Romaniei, Stachys sylvatica.

Este o plantă ierboasă care se întâlneşte în zonele de deal şi munte, în poieni şi la semiumbră. De la Ciuboţica-cucului se pot recolta florile şi . Plante Cultivate De La Deal, Anthemis arvensis (Romanita de camp) , Fumaria officinalis (Fumarita) , Polygonum aviculare (Troscot) , Meligethes. O gradina situata pe un deal nu difera mult de una clasica.


Insa, spre deosebire de cea din urma, poate fi mai dificil de ingrijit. La Deva se pot vedea inca frumoase paduri de deal, din etajul. Unele plante arborescente din Bombacaceae . Expozitiei “Cesti cu plante de pe deal”, curatoriata de fiul artistului, Matei Caltia, face parte dintr-un proiect mai amplu, initiat de atelierul . Va invitam sa participati la vernisajul expozitiei Stefan Caltia Cesti cu plante de pe deal care va avea loc vineri noiembrie ora 18:la . Vegetatia si fauna din zona de deal,referat Vegetatia si fauna Romaniei,Ariile Protejate.


Vinde si cumpara cereale, seminte de plante si pomi Umbraresti-Deal. Cauta rasaduri si plante de gradina direct de la proprietari.


Plantă erbacee, bienală, întâlnită pe terenuri necultivate, în zăvoaie.