vineri, 13 mai 2016

Flori de piatra iarna

Putin cunoscute la noi, florile de piatra sunt o optiune pe care ar trebui sa o. Iarna, daca temperaturile coboara foarte mult, este indicat sa le . Floarea de piatra (Portulaca grandiflora), este originara din America.

Este o planta atat de puternica si rezistenta, incat poate supravietui in conditii de mediu si . Florile portulacăi pot avea culorile roşu, roz, portocaliu, galben şi alb. Deja de cativa ani nu am mai sadit seminte de flori de piatra, nu am. Semintele care se scutura pe pamant se pastreaza peste iarna si ies in .

Floarea de piatra, denumita stiintific Portulaca grandiflora, este originara din America, principala sa caracteristica fiind aceea ca este o planta. Portulaca grandiflora, numita in popor floare de piatra sau portolac isi are locurile de origine in campiile calde si uscate din nordul Argentinei, . Cel mai potrivit moment pentru a insamanta plante este primavara, mai ales daca va doriti ca ele sa infloreasca inca . Floarea-de-piatra provine din zonele calde ale Americii de Sud.


DESCRIERE: Floarea de piatra (Portulaca grandiflora) este intalnita in . Floarea de piatră sau portulaca grandiflora este originară din America și. Crăciunița sau Steaua Crăciunului, floarea sărbătorilor de iarnă . Floarea de piatra poate avea flori rosii, roz, galben, portocaliu sau alb. Florile de piatra infloresc de vara (flori de vara) pana toamna (iunie-octombrie), de la baza frunzelor, cresc solitare sau grupate (3-flori), sunt .

Eu am de multi ani flori de piatra pe balcon si imi rasar in fiecare an din. Florile de piatră, foarte renumite ca flori ornamentale, datorită.


Originara din America de Su floarea de piatra este o planta anuala. Cum sa ingrijesti uneltele de gradinarit pentru a rezista peste iarna.


Dana, am avut tentative de a prinde flori de piatra: in fata casei, pe o. Toamna si iarna se intrerupe administratea de ingrasamant si se . Floarea de piatra, cunoscuta si sub denumirea de Portulaca grandiflora, poate fi cultivata de-a lungul aleilor pietruite, printre dale de piatra,. Florile stelate a căror colorit variază de la alb la roşu cresc pe tulpinile lungi.