luni, 8 iunie 2015

Flux luminos bec 100w

Cata lumina obtin de la un bec incandescent, tub fluorescent, bec economic ? Tabelul de mai jos prezinta puterea luminoasa emisa, exprimata in lumeni, de fiecare din categoriile enuntate mai sus:. Fluxul luminos al unui bec incadescent de 40W este de aproximativ 4lm.

Un bec de 100W da mai multa lumina decat 1de 1W, sau decat unul de. Cu toti suntem obisnuiti cu becurile incandescente, de aici si nevoia de a cunoaste valoarea fluxului luminos al becului incandescent.


Toti producatorii comunica fluxul luminos sub forma de interval (min, max, tipic). Lumenul, fiind unitatea de măsură a intensităţii fluxului luminos, ne poate ajuta să determinăm o oarecare echivalenţă atunci când schimbăm .

Pentru un bec cu incandescenta de 75W ( 100W ) 220V AC ce bec cu LED. Un bec cu incandescență de 100W (cel mai popular bec din România decenii la rând) are un flux luminos de cca 14de lumeni. Comparatii intre becul incandescent, economic i LED. Nu exista nici un alt bec care sa ilumineze ca un bec clasic de 100W.


La un bec nu ma intereseaza nici puterea in wati, nici la intensitatea fluxului luminos in lumeni.