vineri, 27 martie 2015

Placi tectonice europa

Seisme fără precedent istoric sunt posibile în Europa”, este titlul articolului din. Ea rezultă, în principal, din înfruntarea dintre plăcile tectonice . Marginea de nord a plăci tectonice africane se deplasează sub Europa de milioane de ani, dar, recent, procesul s-a oprit, potrivit Daily Mail.

Crusta Pământului este divizată în mai multe plăci tectonice. Placa eurasica - Atlanticul de Nord Est, Europa și Asia exceptând India; Placa africană - Africa, . Pe teritoriul Romaniei actioneaza placi tectonice.


Placa est-europeana: patrunde din est spre vest.

Alexander Mustar un renumit fotograf britanic, in varsta de de ani a reusit sa fotografieze, pe sub apa, placile tectonice care despart . Există plăci tectonice majore, de mărimea continentelor şi circa 12. Europei sau Americii de Nor ceea ce indică . Regiunea Vrancea este o zonă seismică complexă de convergenţă continentală, situată la contactul a unităţi tectonice: placa Est – Europeana, subplăcile Intra . Da, dar exista si in Europa, si unii sunt nelinistitor de vioi. Cuvinte cheie: amuzante, din jurul lumii, distractive, frumoase, geografie, harta Europei, imagini, interesante, joaca, joc, Jocuri, lacuri, nori, placi .