marți, 24 martie 2015

Aerarea gazonului

Cele doua operatiuni pe care vi le prezentam, sunt ceva mai complicate decat simpla tundere a gazonului. Cand este efectuata de un ingrijitor profesionist, operatia de tavalugire da randament bun deoarece consolideaza suprafata gazonului, ii da un aspect atractiv.


Problema apare, de asemenea, la peluze intens folosite.

Măsuri de aerare speciale - aerare si acoperire cu nisip - pentru radacinile gazonului, permit ierbii sa . Va rog a sa-mi spune-ti cite ceva si despre aerarea gazonului. Aerarea are la baza crearea de canale in gazon astfel incat aerul si apa sa patruna in sol pana la radacinile gazonului.


Procesul de aerisire gazon consta din crearea de canale de aer in gazon astfel incat aerul sa poata circula in sol la radacinile gazonului.

Primavara se fac trei operatiuni esentiale pentru mentinerea sanatatii gazonului, si anume aerarea, scarificarea si suprainsamantarea. Preturi pentru MASINI PENTRU AERAT GAZONUL de la 8lei.

Aeratorul pentru gazon prezentat are urmatoarele caracteristici tehnice:. Afla aici ce presupune tunderea gazonului, irigarea gazonului, fertilizarea gazonului, aerarea gazonului, ce tipuri de ingrasamant sa folosesti, cat de des trebuie . Lucrarea se executa cu ajutorul unei masini speciale prevazuta cu spini conici care . Pentru a avea un gazon sanatos, operatiunile esentiale pe care trebuie sa le realizezi sunt aerarea si scarificarea.


Operatiunea de aerare a gazonului se face in special primavara adica odata pe an dar se poate face odata primavara si odata toamna adica de doua ori pe an. In cele mai multe cazuri, dupa insamantarea unei peluze, aceasta arata bine in primii ani. Cu timpul insa peluza arata din ce in ce . Despre gazon - george9 on , said:depinde.


Aerarea solului se poate face si cu sabotii aceia cu cuie. Ma tot bat unii la cap ca trebuie sa fac aerarea gazonului. Contra vreo de parai pentru o suprafata destul de mica.