luni, 30 martie 2015

Identifica in prima scrisoare conventii ale stilului epistolar

Stilul epistolar - ilustreaza trasaturile specifice necesare in redactarea unei scrisori. Tipuri de texte Lec ia 4: Textul epistolar (scrisoarea) Caracteristici generale - locul şi data expedierii - formula de adresare către destinatar - con inutul . Stilul epistolar - ilustreaza trasaturile specifice necesare in redactarea unei scrisori Forme ale stilului epistolar: a. Stilul epistolar- ilustreaza trasaturile specifice necesare in redactarea unei scrisori.


Planul se adreseaza cls a SAM, anul de completare. Este interesant pt elevi sa observe scrisori celebre si sa invete sa redacteze corect o . Textul epistolar (scrisoarea) este o scriere cu caracter social, concepută pentru a transmite . Scrisoarea trimisă de către Mihai Eminescu lui Titu Maiorescu în luna februarie a lui 1884. Eminescu îi cerea criticului literar ajutor financiar, . Stilul – mod de exprimare verbala sau scrisa; reprezinta insumarea.


Stilul epistolar – ilustreaza trasaturile specifice necesare in redactarea unei scrisori. Explica semnificatia unei figuri de stil identificate in prima strofa a poeziei.


Redacteaza, pe o pagina distincta a foii de examen, o scrisoare de - de randuri, adresata. De ce unii scriitori uzează oare de punerea în scenă a epistolarului?


Este prima situaţie din perioada comunistă, în care dezbaterea culturala. Chiar şi în prezent se pot identifica anumite reticenţe, legate de vestigiile .