joi, 12 martie 2015

Paduri de foioase soluri

Pădurile de foioase sunt zone de vegetație în care predomină vegetația. Invelisul de sol este dominat de solurile de padure. Solurile sunt brune de padure mai mult sau mai putin levigate;in functie de gradul de aciditate si de umiditate .

Mai jos se întalnesc păduri de amestec şi păduri de foioase. Din etajul subalpin şi alpin nu lipsesc jneapănul, ienupărul, merişorul şi solurile acid-montane, . Padurile de foioase soluri,referat Mediul padurilor de foioase si de amestecurilor de foioase si de amestec,Padurile de foioase,Importanta padurilor in natura s. Un sol podzolic intalnit in sectoarele cu un continentalism mai pronuntat si sub paduri de amestec fag-conifer.

Mediul padurilor de foioase (si de amestec) Acest mediu se dezvolta. SOLURILE Sunt brune de padure si mult mai fertile decat podzolurile, . Padurile de foioase (cu frunze cazatoare) se gasesc in zona climei.

SOLURILEsunt: feruginoase,feralitice,soluri rosii de savana. Solurile brune si podzolice au cea mai larga repartitie in zona padurilor de foioase.


Salcia Teiul Castanul Plopul Pădurile mixte si de foioase. Aceste paduri au o raspindire mai larga in emisfera nordica in regiunile cu clima mai . Pădurile de foioase sunt zone de vegetatie în care predomină vegetatia arboricolă si. Este un mediu de trecere spre pădurile de foioase.


Fertilitatea mare a acestor soluri a determinat transformarea mediilor . In zona padurilor de foioase se formeaza soluri brune, cenusii. Păduri temperate de foioase cu frunze căzătoare (41). Staţiuni: altitudinea, clima, relief, roci, soluri;.


Limita între pădurile de foioase şi cele de răşinoase se situează altitudinal între. Iubesc solurile uşoare, formate pe loess, dar pot fi întâlnite şi pe alte tipuri de . Padurile de fag, numite si fagete sunt raspandite in zona temperata, in spatile -soluri: brun-acide, brune de padure si soluri podzolice . Solurile cenuşii vertice se formează sub pădurile de quarcete- carpinete,.