vineri, 24 octombrie 2014

Stropirea rosiilor cu piatra vanata si var

Zeama bordeleza este un amestec de sulfat de cupru si var dizolvat in apa si. Pentru ca sulfatul de cupru (piatra vanata) ajuta si la cicatrizarea.


Solutia care rezulta nu trebuie sa fie rece, adica nu se stropeste cu lichid rece.

Zeama Bordeleza - Sulfat de cupru (piatra vanata) Lapte de var,. Se fac tratamente in perioada de repaus vegetativ la pomi si vita de vie . Zema bordeleză este prezentă în schema de tratament la pomi, viţă-de-vie şi legume. Această reţetă este utilă pentru prepararea de soluţie pentru stropirea pe .

Solutia a fost preparata din cca 100g piatra vanata, var si cca l apa. Numită și piatră vânătă, zeama bordeleză este o soluție perfectă! Zeama bordeleză rămâne activă circa zile după stropire. Home Gradina Cum prevenim şi combatem ecologic mana la tomate,. Insa si mai important, zeama bordeleza se poate prepara foarte usor in. Se utilizează și pentru protejarea cartofilor, tomatelor, căpșunilor,s a. Asa cum stie ea si cum a procedat an de an, in gradina ei.


Există două posibilităţi de a obţine zeama bordeleză şi anume:. Acum vreau şi eu să stropesc pomii şi via ce o am la sat. Tratamente pentru rosii -de pe net O lingura cu varf de piatra vanata la 10-litri de. Este un tratament foarte bun si pentru mana si pentru alte boli ale rosiilor.


Rosiile(tomatele) cer multa lumina, mai ales in rasadnita si solarii. Este foarte important sa retinem ca la rosii nu se stropesc direct. BOLILE ROSIILOR cum se manifesta mana, patarea, putregaiul, ce BOLI. Legat de ceea ce ai spus cu varul si piatra vanata, tin sa mentionez ca . Despre cum o puteti prepara si in ce situatii este indicat sa o folositi veti afla.


De obicei pun lapte de var in solutia de piatra vanata pana paleste, se schimba. Despre dozajul sulfatului de cupru pentru stropirea albastra scrie: 200g . Plantele se stropesc,cu aceasta solutie, o data la zile si in.


Pus în fața unor astfel de probleme se instalează, grijile și tema că nu vei. Soluţia este compusă din zeamă de var stins, piatră vânătă şi un .