marți, 28 octombrie 2014

Rezistenta electrica formula

Rezistența electrică este o mărime fizică prin care se exprimă proprietatea unui conductor electric de a se opune trecerii prin el a curentului electric. Rezistivitatea electrică este mărimea ce caracterizeză comportarea distinctă a. Rezistivitatea electrică a unui material, notată cu ρ (rho), este redată de formula:.


R este rezistența electrică a unei mostre uniforme de material, măsurată în . Rezistenţa electrica caracterizează orice conductor electric. Rezistenţa totală a unui astfel de circuit este calculată prin formula: Imagine . Rezistenta electrica - tehnica mecanica document online, dezbatere in articol.

Unitatea de măsură a Rezistenţei: W ( Ohm):. Formula Rezistenţei electrice: Pentru cea mai bună vizualizare a lecţiei, apăsaţi tasta F5. Capacitatea, inductanţa şi rezistenţa electrică sunt nişte parametri esenţiali.


Legea lui Ohm este formula care descrie cu precizie acest fenomen, spunând aşa:. Definiţie: Rezistenţa electrică a unei porţiuni de circuit este mărimea fizică numeric egală cu. Conductori ohmici Conductorii a căror rezistenţă electrică este constantă se numesc conductori ohmici, deoarece pentru ei este valabilă legea .