miercuri, 30 noiembrie 2011

Ciupitul vitei de vie

Ciupitul lastarilor de vita de vie altoita este o operatie in verde prin care se scurteaza varful. Copilitul lastarilor la vita de vie altoita de masa este o operatie la care se inlatura o copili, Vanzare. Ciupitul este lucrarea prin care varfurile lastarilor in crestere si mai ales a celor ce poarta rod se inlatura cu scopul ca materiile hranitoare care .

Vița de vie pe ro lucrari de îngrijire și de taiere. Fiecare din cele perioade ale viței au lucrari specifice de intretinere iar obiectivul . Copilitul constă în scurtarea (mai rar suprimarea) lăstarilor anticipaţi,.


Odata cu legatul vitei de vie se realizeaza si copilitul, un procedeu care.

Luna mai este propice si pentru ciupitul lastarilor de vita de vie. Ciupitul lastarilor consta in suprimarea varfurilor de crestere . Lucrările de întreţinere a viţei-de-vie îmbunătăţesc radical producţia şi.


Ciupitul constă în suprimarea vârfurilor de creştere sau coroniţa celor . Soluţii şi recomandări agrotehnice privind întreţinerea viţei de vie în pragul verii. Ciupitul se face prin îndepărtarea vârfului ierbos al lăstarilor .